Sektionschef till Nationella Transportenheten sektion Stockholm

Beskrivning

 • Sektionschef till Nationella Transportenheten sektion Stockholm

 • Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

  Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök m.m. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin. Varje år genomförs ca 60 000 transporter varav ca 4 000 går utrikes. Inom enheten som består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar närmare 500 personer.

  ARBETSUPPGIFTER
  Kriminalvårdens nationella transportverksamhet söker nu en chef till inrikesverksamheten i Stockholm. Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Sektionschefen skall omsätta den nationella transportchefens uppdrag så att transportverksamheten verkställs på ett både säkert och humant sätt. Verksamheten ska bedrivas effektivt och inom tilldelade budgetramar där kompetens och materiella resurser används optimalt och i god samverkan. Som chef för en inrikessektion har du till uppgift att ansvara för att fastställda transportresurser som, till rätt kvalitet och kostnad, i varje läge finns tillgängligt. Till din hjälp har du sex direktrapporterande chefer (kriminalvårdsinspektörer) som ingår i din ledningsgrupp. I rollen ingår också att företräda NTE internt och externt i operativa inrikesfrågor på regional och lokal nivå. Sektionschefen har inom sitt område ett särskilt ansvar för säkerhet och arbetsmiljö. Förändringsarbete pågår inom NTE, som för närvarande innebär en utökning av transportkapaciteten, utveckla intern och extern samverkan med beställare samt införande av nytt transportplaneringssystem. Du ingår i den nationella ledningsgruppen för transportverksamheten där din chef och dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap och där alla bidrar till att utveckla enheten.

  KVALIFIKATIONER
  Du har akademisk utbildning med en för Kriminalvården relevant inriktning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant och du har även dokumenterad ledarskapsutbildning. Uppdraget kräver flerårig väl vitsordad chefserfarenhet med budgetansvar samt erfarenhet och god förmåga att driva utvecklingsarbete och förändringsprocesser. Vi ser att du har erfarenhet av ledningsarbete inom transportverksamhet och erfarenhet av regelstyrd verksamhet med fokus på säkerhet. B-körkort är ett krav. I uppdraget behövs god förmåga och erfarenhet av att samverka, både internt och externt. Det är meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

  Som person är du drivande och uthållig. Du har förmåga att inspirera och motivera andra. Ditt ledarskap utgår från att du har tillit till dina medarbetare. Detta innebär att du agerar så att de får möjligheter till eget ansvar och handlingsutrymme och du är positiv, trygg och lyhörd. Ett nyckelord i detta sammanhang är ordet integritet. Du har förmågan att kunna växla mellan kort- och långsiktig planering, du är analytisk med god problemlösningsförmåga. Dina beslut är väl underbyggda enligt gällande regelverk och som beslutsfattare är du tydlig och du motiverar, genomför och följer upp besluten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

  Det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för dina medarbetare. Det innebär att du har lätt att samarbeta och har förmågan att skapa sammanhang, engagemang och entusiasm. Som chef inom Kriminalvården har du självklart ett stort samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, mångfald, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

  ÖVRIGT
  Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Arbetspsykologiska tester kommer att vara en del av rekryteringsprocessen.

  Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
  För mer information om myndigheten: www.kriminalvarden.se
  Välkommen med din ansökan genom att registrerar din ansökan via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
  Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

  Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Kontakt

Kriminalvården, Nationella transportenheten (NTE)

  Källa

  Ansökan

  • Sista ansökningsdag 2019-10-01

  Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.

  Detaljer

  • Antal platser 1
  • Arbetstid Heltid
  • Lönevillkor Fast månads- vecko- eller timlön
  • Erfarenhet krävs Erfarenhet krävs
  • Publiceringsdatum 2019-09-10
  • Sista ansökningsdag 2019-10-01

  Följ oss på sociala medier

  Om oss

  Sveriges rikstäckande Jobbsajt!
  JobbetNu är ett enkelt verktyg för att hitta de allra senaste jobben i Sverige. Sök bland 1000-tals lediga tjänster med ett klick. JobbetNu är också en mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare där du som arbetssökande kan lägga upp videopresentationer, cv och bli matchad mot arbetsgivare. Ni som arbetsgivare kan annonsera och hitta flera nya spännande profiler i vår databas allt för att ni ska hitta nya kvalitativa medarbetare.